Yritys

Tietoa yrityksestä

Lapin Messut Oy on vuonna 2006 perustettu yritys. Järjestämme Rovaniemellä, Lapissa ja koko Pohjois-Suomessa erilaisia messuja ja suurtapahtumia.

Jo ennen yrityksen perustamista olemme olleet järjestämässä tapahtumia vastuullisina tai yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuodesta 1977 alkaen olemme olleet Suomen suurimmassa lentopallon massatapahtumassa Kultavaskooliturnauksessa.

Olemme järjestäneet myös Lapin Erämessuja vuodesta 2002 alkaen kahden vuoden välein. Lapin Erämessut järjestetttiin keväällä 2022 kymmenennen kerran kerran.

Vuodesta 2006 alkaen olemme järjestäneet joka vuosi syksyisin Kelekkamessut. Tulevan syksyn messut ovat 16. Kelekkamessut. Messut ovat Euroopan suurin alan tapahtuma.

Olemme järjestäneet Pohjois-Suomen suurimman tapahtuman Pohjois-Suomen Erämessut kahdesti vuosina 2017 ja 2019.

Lapin Erämessut ja Kelekkamessut järjestetään Rovaniemellä Lappi Areenalla. Pohjois-Suomen Erämessut järjestetään Oulussa Ouluhallissa.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita messutapahtumissa ovat olleet ja tulevat olemaan paikalliset urheiluseurat mm. RoKi Juniorit ry ja Napapiirin Palloketut.

Tapahtumat ovat merkitykselliset koko Rovaniemen alueelle ja alueen taloudelle. Vuonna 2018 Kelekkamessujen yhteydessä toteutimme yhdessä Lapin AMK:n kanssa tutkimuksen messujen merkityksestä alueen taloudelle. Tutkimuksen mukaan Rovaniemen aluetalouteen jää rahaa n. 3,3 M€ messujen aikana.

Lapin Messujen pääomistajat Mikko Vikström ja Erkki Kuoksa ovat ainoat päätoimiset työntekijät. Messutapahtumien aikana työsuhteessa on noin 10 henkilöä ja n. 300 yhteistyökumppaneiden talkoolaista.