Yritys

Lapin Messut Oy on vuonna 2006 perustettu yritys. Järjestämme Rovaniemellä, Lapissa ja koko Pohjois-Suomessa erilaisia messuja ja suurtapahtumia.

Jo ennen yrityksen perustamista olemme olleet järjestämässä tapahtumia vastuullisina tai yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuodesta 1977 alkaen olemme olleet Suomen suurimmassa lentopallon massatapahtumassa Kultavaskooliturnauksessa.

Olemme järjestäneet myös Lapin Erämessuja vuodesta 2002 alkaen kahden vuoden välein. Kultavaskooliturnaus järjestetään kesällä 39. kerran ja Lapin Erämessut järjestetttiin keväällä 2016 kahdeksannen kerran.

Vuodesta 2006 alkaen olemme järjestäneet joka vuosi syksyisin Kelekkamessut. Tulevan syksyn messut ovat jo 11. Kelekkamessut on Euroopan suurin alan tapahtuma.

Messutapahtumat olemme järjestäneet Rovaniemellä Lappi Areenalla. Alueelle on valmistunut kolmas halli ja se oli käytössä jo viime syksyn Kelekkamessuilla. Ensimmäistä kertaa halli oli Lapin Erämessujen käytössä keväällä 2016.

Tärkeitä yhteistyökumppaneita messutapahtumissa ovat olleet ja tulevat olemaan paikalliset urheiluseurat mm. RoKi Juniorit ry ja Napapiirin Palloketut.

Tapahtumat ovat merkitykselliset koko Rovaniemen alueelle ja alueen taloudelle. Vuonna 2013 Kelekkamessujen yhteydessä toteutimme yhdessä Lapin AMK:n kanssa tutkimuksen messujen merkityksestä alueen taloudelle. Tutkimuksen mukaan Rovaniemen aluetalouteen jää rahaa n. 2 M€ messujen aikana.

Lapin Messujen pääomistajat Mikko Vikström ja Erkki Kuoksa ovat ainoat päätoimiset työntekijät. Messutapahtumien aikana työsuhteessa on noin 10 henkilöä ja n. 200 yhteistyökumppaneiden talkoolaista.

Yrityksen tiedot: Lapin Messut Oy, Ounasrinteentie 1, 96400 Rovaniemi, Y-tunnus 2082378-4 email. info@lapinmessut.fi

Mikko Vikström, tel +358 400 432 498, email. mikko.vikstrom@lapinmessut.fi
Erkki Kuoksa, tel +358 400 891 402, email. erkki.kuoksa@pp.inet.fi

Erkki Kuoksa

(Tiedottaja)

Mikko Vikström

(Toimitusjohtaja)