Kelekkamessut näkyvät myös kaupungilla

Kelekkamessut näkyvät myös kaupungilla

Category : Uncategorized

Kelekkamessujen talousvaikutusta Rovaniemen alueelle tutkittiin kolme vuotta sitten. Silloinen messujen talousvaikutus oli n. 2 M€.  Tämän jutun messujen näkymisestä kaupungilla kirjoitti MTI/Lapin AMK:n opiskelija Heta Kuosmanen. Messujen järjestäjä Lapin Messut Oy ja MTI tekivät ennen messuja ja messujen aikana merkittävän yhteistyöprojektin opettajien ja oppilaiden kanssa.


Kelekkamessut tuo vipinää Rovaniemelle

Kelekkamessut järjestettiin Rovaniemellä Lappi Areenalla jo 11. kerran. Tapahtuma tuo merkittävän määrän matkailijoita kaupunkiin. Messut näkyvät paikallisten majoitus- ja ravitsemisliikkeiden lisäksi myös muiden palveluntarjoajien toiminnassa. Esimerkiksi Rovaniemen takseilla on normaalia vilkkaampi viikonloppu.

-Tapahtuman merkitys koko Rovaniemen elinkeinoelämälle on merkittävä. Lappi Areena sijaitsee juuri sillä etäisyydellä kaupungin keskustan majoitusliikkeistä, että meidän palveluilla on kysyntää, toteaa Rovaniemen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Juha Hotti.

Messut tekevät myös tiivistä oppilaitosyhteistyötä. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Lapin ammattikorkeakoulun lehtori Jenni Pyhäjärvi kertoo oppilaitoksen näkökulmasta tämän kaltaisen tapahtuman olevan tärkeä oppimisympäristö korkeakouluopiskelijoille.

-Matkailullisesti merkittävä tapahtuma tarjoaa opiskelijoille moniulotteisia oppimismahdollisuuksia. Kelekkamessut on monelle messuvieraalle matkan päätarkoitus, se ”nähtävyys”. Tämäntyyppisellä tapahtumalla on merkittäviä taloudellisia, imagollisia ja sosiaalisia vaikutuksia Rovaniemen alueelle. Esimerkiksi alueen hotellit ovat tänä viikonloppuna täynnä, Pyhäjärvi toteaa.

Ravintolapäällikkö Jari Hoppula Hemingway’stä toteaa Kelekkamessujen näkyvän myös heidän toiminnassaan.

-Messuviikonloppu näkyy Hemingway’sin kävijämäärissä torstaista sunnuntaihin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Kelekkamessut on muodostunut meillä kävijämäärältään vuoden ykköstapahtumaksi. Messujen aikana viikonlopun tuotot jopa kaksinkertaistuvat, kertoo Hoppula.

Parturi-kampaamo Scandinavian Beauty:n omistajalla Miia Kuuselalla on takana työntäyteinen viikko.

-Kelekkamessut ovat työllistäneet kiitettävästi koko viikon. Varsinkin messuja edeltävät päivät ovat olleet sekä messuvieraiden, että näytteilleasettajien hiuksien laittamista messukuntoon. Rovaniemeläisten lisäksi tulee myös ulkopaikkakuntalaisia käymään kaunistautumassa ennen messuja, kertoo Kuusela.

Rovaniemellä paikkansa vakiinnuttaneet messut vetävät bussilasteittain kansallisia ja kansainvälisiä kelkkaintoilijoita. Tänä vuonna messuilla tehtiin jälleen kävijäennätys.


Log out of this account

Leave a Reply