Lapsille ja lapsenmielisille paljon touhua

Lapsille ja lapsenmielisille paljon touhua

Suositeltavia kohteita lapsille ja nuorille messualueella löytyy paljon. Pelastuslaitoksen osastolla U 311 on paloautoa, sankoruiskurastia sekä tietenkin asiaa metsäpaloista ja vesiturvallisuudesta. Frisbiigolfia voi kokeilla ja kisailla omalla alueellaan.

Perhonheittoaltaalla voi kokeilla opastetusti kuinka helppoa perhonheitto on. Eräkinossa voi katsella maksuttomasti mielenkiintoisia eräelokuvia. Paikka on Ouluhallin katsomossa toisessa kerroksessa. Kullanvaskausta voi kokeilla opastetusti Ouluhallin sisäänkäynnin vieressa osastolla U 56. Läheisyydessä myös jättiakvaario (18000 litraa vettä), jossa kalastusnäytösiä ja sukellusesityksiä.

Konekarhu, koneilves, konesusi ja konehirvi testaavat osastolla U 189 koirien käyttäytymistä ja eläinhahmojen suona voi otta selfieitä.

Koiralalueella on erirotuisia koiria. Pelastuskoiranäytökset järjestetetään perjantaina klo 11 ja 13, lauantaina ja sunnuntaina klo 12 ja 15. Koirat ovat Vapepan esittelypisteellä U 248-250 pe klo 10-14, la 10-18 ja su 10-16. Metsästäjäliitolla oma osasto ulkona U 188. Osastolla ohjelmaa tasatunnein ja opastusta aloitteleville metsä- ja luontoihmisille.

Muumipeikko ja Pikku Myy vierailevat messuilla sunnuntaina 19.5 klo 11:00, 12:00, 13:00 ja 14:00. Lasten puuhanurkassa (Infon vieressä) voit päästää luovuutesi valloilleen piirtämällä luontoaiheisia kuvia, kisata kaveria vastaan ja ottaa kasvomaalauksen. Messualueella ja puuhanurkkauksessakin vierailevat Pasi-Kettu ja Metsästäjäliiton metsomaskotti.