Kun sukeltamisesta tulee taidetta

Kun sukeltamisesta tulee taidetta

Sukeltaja Mikko Soikkeli on jälleen mukana Pohjois-Suomen Erämessuilla. Tällä kertaa taideteos syntyy polkupyöristä ja uistimista. Tarinaa sukelluksista löytyy blogista http://divingsalmon.blogspot.fi/ ja facesta https://www.facebook.com/profile.php?id=100006128146383 Tästä Mikon terveiset ennen messuja https://www.youtube.com/watch?v=kfCtRDfu1rY&feature=share

Alla Mikon omilla sanoilla tulevan taideteoksen historiaa.

Vapaasukeltamisen yhteydessä keräämiäni uistimia on löytynyt vuosien varralla useita tuhansia. Voin todeta puhtaalla omalla tunnolla, etten ole koskaan tehnyt ansaa veden alle, joka uistimia keräisi. Monta ansaa olen sensijaan poistanut. Ankkuri köysi/naru, ostoskärry ja polkupyörät ovat ihmisen jättämistä roskista pahimpia uistinrosvoja. Polkupyörässä on vahvaa metallia ja toisaalta pöyränrenkaat johon uistin vahvasti takertuu. Norjassa olen tosin laitesukeltanut uistimen (turskapilkki), joka oli kiinni autossa ja auto siis meren pohjassa. Useita kertoja on Oulujoessa käynyt niin, että kun löytää siiman (aarre odottaa siiman päässä) tulee vastaan ensin polkupyörä, johon uistin on takertunut. Parhaasta fillarista löytyi 7 uistinta. Ja parhaalla sukelluksella 20 polkupyörää.

Vuonna 2017 Pohjois-Suomen Erämessuilla Oulussa on esillä sukeltamani ja rakentamani ympäristötilataideteos. Päämateriaali on kahdelta sukellusreissulta, kesällä 2016 Oulujoesta sukelletut 30 polkupyörää. Uistimia unohtamatta!


Log out of this account

Leave a Reply