Pohjois-Suomen Erämessut

  • -

Radio Aito Kajauksessa “Retkelle metsään, poluille ja puroille”

Järjestämme Pohjois-Suomen Erämessut Oulussa 17.-19.5.2019. Messuilla on paljon nähtävää, koettavaa ja ostettavaa myös retkeilijöille.

Messuihin liittyen toteutamme Radio Aito Kajauksen kanssa ohjelmasarjan: Retkelle metsään, poluille ja puroille.

Sarjassa haastatellaan 10 eri henkilöä omista luontokokemuksista ohjelmasarjan teeman mukaan. Haastattelussa jutellaan myös ajatuksia Erämessuihin liittyen.

Ohjelmasarja kuuluu koko maassa Aito Kajauksen taajuuksilla. Sarja alkaa viikolla 11 ja jatkuu aina messuihin asti. Haastattelut on kuunneltavissa  keskiviikkoisin 10.30  ja perjantaisin klo 14.30.

Ensimmäisenä omia retkeilykokemuksia pääsee purkamaan TV:n Eränkävijöistä tuttu Antti Kokko. Kaikki haastattelut tulevat kuunneltavaksi myös näille  nettisivuille radiohaastattelun jälkeen.

Haastattelut kuunneltavissa juttujen julkaisujen jälkeen täältä https://www.lapinmessut.fi/pohjois-suomen-eramessut/radio-kajaus-matkalla-eramessuille/


  • -

Näytteilleasettajille tarjolla laadukasta kuvausta

Valokuvaaja Kuva Karon Kari Arontie tarjoaa näytteilleasettajille valokuvauspalveluja  Lapin Erämessujen aikana.  Mikäli haluatte palvelua, niin olkaa suoraan yhteydessä Arontiehen puh. 040 5010131, email kari_arontie@hotmail.com

Esittelyvideo alla


  • -

Ruokatoimittaja Pohjois-Suomen Erämessuille valittu

Pohjois-Suomen Erämessut järjestetään Oulussa 17.-19.5.2019 Ouluhallissa ja ympäristössä. Ouluhallin esittelijäpaikkojen myynti on loppusuoralla ja tämän jälkeen teemme sopimukset ulkoalueiden myyjien kanssa. Ruokatarjonnassa on uusia tuulia, kun piha-alueiden ruokatoimittaja kilpailutettiin ja ruokaa on tarjolla ainoastaa yhdessä paikassa.

Kilpailutuksen voitti kokenut isojen tapahtumien ruokatoimittaja Nordict Gourmet. Luvassa on monipuolinen ja allergikot huomioiva menu. Alueella on myös alkoholitarjoilu.

Tämä tarkoittaa sitä, että muilla osastoilla ei saa olla messuilla ruuan myyntiä. Ainoastaan pakkauksissa olevan ruuan myynti on sallittua, kuten myös kahvit, pullat, letut yms.

 


  • 0

Erämessut kävijätavoitteeseen

Erämessut täytti neljänä päivänä Ouluhallin

Perinteiset Pohjois-Suomen Erämessut avasivat aurinkoisen kesäkauden Oulussa 25.-28.5.2017. Erämessut houkuttelivat ennätysmäärän kävijöitä, mistä saamme kiittää kaikkia esiintyjiä ja näytteilleasettajia. Nelipäiväisten messujen aikana vieraili 46200 ihmistä ja paikalle saapui lähes 400 näytteilleasettajaa Suomesta ja Euroopasta. Kaukaisimmat näytteilleasettajat saapuivat Portugalista ja Puolasta asti.

Messujen ensimmäinen päivä ajoittui helatorstaille, joka oli messujen kiireisin päivä lauantain rinnalla. Ensimmäisenä päivänä messuilla kävi noin 14 000 vierailijaa. Perjantaina kävijöitä oli reilu 10 000 ja lauantaina 15050. Päätöspäivänä sunnuntaina kävijämäärä oli7350 ja kokonaiskävijämäärä 46200.

Pohjois-Suomen Erämessujen järjestäjänä toimi ensimmäistä kertaa Lapin Messut Oy. Lapin Messujen toimitusjohtaja Mikko Vikström on tyytyväinen tapahtuman saldoon.

”Asetetut tavoitteet saavutettiin. Olemme tosi hyvällä mielellä” kommentoi Vikström.

Messut järjestettiin tänä vuonna 12. kerran. Teemoina olivat kalastus, metsästys, retkeily ja luontokuvaus.

Euroopan suurin liikkuva akvaario oli kävijöiden suosikki

Messujen yksi kävijämagneeteista oli Euroopan suurin liikkuva akvaario Aquademo, jossa järjestettiin erilaisia esityksiä. Oulun sukelluskerhon taidokkaat laitesukellusesitykset sekä eri toimijoiden kalastusnäytökset keräsivät niin ikään valtaisan määrän messuyleisöä akvaarion läheisyyteen. Lasten suuria suosikkeja olivat akvaariossa uiskentelevat kotimaiset kalat.

Peltsi haastoi kuulijoita ajattelemaan Suomen tulevaisuutta

Toimittaja ja kalastusopas Mikko ”Peltsi” Peltola oli yksi monista mahtavista esiintyjistä Pohjois-Suomen Erämessuilla. Hänen esityksiään oli kuuntelemassa runsas joukko messuvierailijoita sekä näytteilleasettajia.

”Suomessa on maailman puhtain ilma, mutta onko se itsestäänselvyys? Luontoa koetetaan tuhota monella tekosyyllä. Sen vuoksi on hyvä pitää asiasta ääntä” muistutti Peltola kuuntelijoille.

 


  • 0

Yli 15000 messuvieraan päivä Ouluhallilla

Pohjois-Suomen Erämessujen vilkkain päivä Oulun Ouluhallissa oli lauantai. Messuilla kävi 15050 messuvierasta. Järjestäjien messuille asettama kävijätavoite on 45000 kävijää ja se on nyt 6000 kävijän päässä. Sitä tavoitellaan messujen viimeisenä päivänä sunnuntaina, jolloin messut avautuvat klo 10.00 ja messut loppuvat klo 16.00


  • 0

Perjantainakin messuilla kävi runsaasti vieraita

Oulussa  järjestettävien Pohjois-Suomen Erämessujen toinenkin päivä oli vilkas. Ensimmäisen päivän kävijälukuihin (13 700) ei aivan ylletty, mutta perjantain kävijämäärä oli kuitenkin hyvä 10100 kävijää. Perinteisesti perjantai on ollut vähän rauhallisempi päivä kuin torstai ja lauantai. Lauantaiksi  messuille odotetaan jälleen runsaasti kävijöitä. Huomenna lauantaina messut jatkuvat ja messuportit avautuvat klo 10.00 ja päivä päättyy klo 18.00. Sunnuntaina messut ovat avoinna klo 10-16.


  • 0

Messukuvia (Oulun Kameraseura)

Pohjois-Suomen Erämessut 2017 sunnuntai
Pohjois-Suomen Erämessut 2017 lauantai
Pohjois-Suomen Erämessut 2017 perjantai
Pohjois-Suomen Erämessut 2017 – torstai

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 0

Messujen ensimmäinen päivä onnistunut

Ensimmäinen messupäivä oli onnistunut kaikin puolin. Väkeä messuilla kävi ruuhkaksi asti. Päivän kävijämäärä oli huikeat 13700 henkilöä. Ainoastaan parkkitilojen vähäisyys Ouluhallin läheisyydessä tuo haasteita tapahtumajärjestäjille ja kävijöille. Peltsin esiintymiset ja akvaariorekka keräsi muhkeat katsojamäärät. Myös koiraesitykset kiinnostivat messukävijöitä. Huomenna perjantaina messut jatkuvat ja messuportit avautuvat klo 10.00 ja päivä päättyy klo 18.00.


  • 0

Messuilla Kari Holman akvarelleja

Messuilla on esillä taiteilija Kari Holman teoksia ja saattapi mestari maalatakin uusia akvarelleja.

   Kuvissa: Ruskanäkymä Haavepalosta Ylläkselle. Akvarelli n. 50 x 70, 2017. Kevättalvinen näkymä Haavepalosta Ylläkselle. Akvarelli n. 50 x 70, 2017. Taiteilija Kari Holma, Haukipudas. Klikkaamalla kuvat isommaksi.

Taiteilijan akvarelleja, taidekuvia ja taidepostikortteja voit käydä bongaamassa Karin näyttelyssä osastolla L6. Sieltä löydät myös kirjan Panoraamassa , akvarelleja ja runoja Koillismaalta Lappiin sekä uutuuskirjan Pohjois-Suomalaisia kirkkoja.

Kari Holman Panoraama- kirjaa voit selailla osoitteesta http://www.kariholma.com/


  • 0

Hissu, Tommi, Antti, Äijä ja…

Eräkontion ja Visionin osastolla n:ro I 1-16 on säpinää messuilla

Aki Huhtanen ja Äijä koira on tavattavissa osastollamme muutaman tunnin ajan joka päivä (tuttuja TVstä Eränkävijät ohjelmasta). Kokenut perhokalastaja ja kirjailija Mikko Halonen sitoo perhoja osastollamme. Tuotepäällikkö ja FFF heittokouluttaja Antti Guttorm heitätyttää halukkaita perhonheittoaltaalla. Lauantaina osastolla myös TV-persoonat Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela