Kelekkamessuilla kohdataan!

  • 0

Kelekkamessuilla kohdataan!

Aito. Välittävä. Ainutlaatuinen. Persoonallinen. Vieraanvarainen. Iloinen. Palvelualtis.

Onnistuneella kohtaamisella on monta nimeä. Tällaisia voi olla yhdenlaisen messukohtaamisen tavoitteissa, mitä pyritään rakentamaan esimerkiksi myyjän ja asiakkaan välille. Näitä messukohtaamisia voi olla tapahtuman aikana satoja ja taas satoja erilaisia pelkästään myyjän ja asiakkaan välillä, joissa lähtökohtana myyjällä on välittää omien tavotteidensa kautta asiakkaalle palveluja tai tuotteita.

Joten yleisesti ottaen, kun messuillahan väkeä riittää; kohtaamisia ja kohtaamisten tavoitteita on milteimpä yhtä monta kuin ihmisiä.

No, miksi lähteä sitten just Kelekkamessuille? Mitä sielä on muka muuta ku kelekkoja ja kaikkea muuta kelekkailuun liittyvää?

No nyt päästään, kuule, asiaan. Älä anna messujen nimen johtaa sinua harhaan. Kelekkamessuilla vierailemiseen löytyy huimasti paljon enemmän syitä käyä kuin pelekästään kelekkailu.

Vaikket olisi milloinkaan koskenutkaan kelekkaan eikä tarkoituksena olisi ostaakkaan uutta menopeliä, niin mikä sinua estää lähtemästä kattelemaan mitä kaikkea messuilta löytyy. Voin sanoa, että jo pelkästään se messutunnelma, on yksi syy vierailla Kelekkamessuilla.

Messutunnelmia lauantailta. Kelekkamessut 2018 veti ennätysmäärän porukkaa: 16 295 vierailijaa. Kuva: Jenni Pyhäjärvi

Jos messuista haluaa oikeasti saaha kaiken ilon irti, kannattaa käynnille varata aikaa, kärsivällisyyttä ja avointa asennetta.

Ja mistäpä sitä ikinä tietää vaikka löytäisit messuilta itelles sen kelekkahellun ja sitä kautta myös tämän uuden mahtavan harrastuksen tai ainakin mahollisen elämänkumppanin?

Kyllä sitä tuolla messuvilinässä väistämättä tulee jutusteltua ja kohdattua niin tuttuja kuin tuntemattomia; vierailijoita, järjestäjiä taikka myyjiä. Ja jos veri vetää luontoon tai sitä jonkinlaista erähenkisyyttä löytyy niin mikäs sen mukavempi paikka löytää vanhoja sekä uusiakin tuttavuuksia Kelekkamessuilta.

No, sitten jos aattelee, että oot messuille tulossa ihan omia tuotteita ja palveluita esittelemmään. Siinä tapauksessa voi olla mahollisuuksia siihen että haluat tuotteitasi ja palveluitasi ihan tuua tunnetummaksi, saaha asiakaskuntaa laajennettua tai myyntiä vilkastettua. Sinulla on mahdollisuus hyödyntää asiakkaan kaikkia aisteja esimerkiksi myynnin edistämisessä ja mahdollisuus tuoda läpi elämän kantavia kokemuksia sekä elämyksiä, koska pelkästään messutunnelma kokonaisuudessaan edesauttaa kaikkea tätä edellä mainittua.

Messuilla sitä ollaan ihan yksilöllisiä mutta silti yhdessä, jokaisella on omalta osaltaan vastuu tapahtuman onnistumisesta. Se kaikki on semmosta niinsanottua win-win tilannetta, joissa jokaisen osapuolen on tarkoitus ennemminkin hyötyä eikä niinkään kilpailla keskenään.

Kaiken kaikkiaan mikä parasta, Kelekkamessuja ja sen tarjoamia palveluita kehitetään vuosi vuodelta kokoajan enemmän vastaamaan monipuolisesti enemmän jokaisen tarpeisiin. Se vaihtuvuus ja uudet palvelut ovat jo ittessään syy vierailla vaikka joka vuosi näillä messuilla. Niin se vain on että ikinä ei tiiä mitä vastaan tulee.

Kehitys, asioiden muuttuminen ja uuden oppiminen on väistämätöntä. Joten, se mikä edellisenä vuonna jäi kokematta tai omasta mielestä puuttumaan, niin tässä palautteen antaminen on keskeisessä osassa ja tarpeellista jokaiselle messuilla vierailevalle, myyjälle tai järjestäjälle.

Olen kerran aiemmin käynyt Kelekkamessuilla vierailijana. Tänä vuonna oltiin opiskelukavereitten kanssa Kelekkamessuilla 2018 tarkastelemassa tapahtumaa ihan oppiaksemme tapahtumanjärjestämisestä.

Voin sanoa sen, koska aiemmin en ole tapahtumia järjestänyt niin matka oli tosiaan vähintäänkin opettavainen, motivoiva ja innostava. Sen huomasi jo alusta alkaen, kuinka tapahtumanjärjestäjänä todella saa pitää monta lankaa käsissään ja kuinka asiat valmistuvat suunnitelmasta käytäntöön. Sain sellaisen kokemuksen että tapahtumanjärjestäminen on melekosta palapeliäkin jossa tärkeintä on kokonaisuudessaan yhteinen matka joka huipentuu kelekkamessuihin.

Lasten puuhapaikka Kettulassa tohinaa.
Tänä vuonna Kelekkamessuilla sunnuntaina uutena juttuna oli perhepäivä ja lapsia varten oli järjestetty puuhapaikka sekä monenlaista oheisohjelmaa. Kuva: Jenni Pyhäjärvi

Oma kokemukseni messuista todella yllätti odotukset, koin useamman kerran sen VAU-elämyksen kierrellessäni messuväen mukana mutta varsinkin sunnuntaiaamuna kun ovet avattiin; perhepäivä. Perheitä alkoi tulla yksi toisensa jälkeen ja minut valtasi todella voimakas tunne jota aatellessa värisyttää vieläkin että me kaikki todellakin tehdään tämä – YHDESSÄ!

Kirjoittaja on Lapin AMK:n/MTI:n restonomiopiskelija Maire Kuusisto

 


Kirjoita kommentti