Kelekkamessut

  • -

Kutilan busseilla messuille

Vaivattomin  tapa saapua messuille on hypätä messubussin kyytiin. Lauantaina Kutilan Likenne kuljettaa messuvieraita kaupungista Lappi Areenalle ja takaisin nonstoppina. Bussikyyti on maksuton. Bussi starttaa klo 10.00 Half Moonin edestä, kulkee Ruokasenkatua, Valtakatua ja Aallonkatua Hotelli Vaakunan eteen. Tästä reitti jatkuu Ounasrinteentielle ja jättää messuvieraat Lappi Areenan alapuolella olevalle pysäkille. Tästä bussi palaa kaupunkiin Kajaanintietä, Toripuistikkoa pitkin Poromiehentielle Half Moonin eteen. Viimeinen paluukyyti messuilta lähtee n. klo 18.15 Ounasrinteentieltä.

   


  • -

Lähitaksi Rovaniemi kuljettaa messuille

Kelekkamessujen kumppani Lähitaksi Rovaniemi kuljettaa messuille ja messuilta pois.

Lähitaksi Rovaniemi toimii Rovaniemellä ja lähialueilla. Asiakaspalveluhenkisten kuljettajiemme kyydissä pääset toki myös kauemmas! Palvelemme 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

Soita taksi numerosta 0200 88000
(1,59€/puh. + 0,80€/min + pvm)


  • -

Välty jonottamiselta. Osta lippu ennakkoon

Vajaa kuukausi Kelekkamessuihin. Käypä TÄÄLLÄ  ja nappaa ennakkoliput itselle ja vaikka koko poppoolle hintaan 15€/kpl (lapset 12-16v 8€, alle 12v maksuton). Tulossa kaikkien aikojen huikeimmat messut, kerätään koko kelekkakansa paikalle! 🤩 // 29 days until Kelekkamessut! Go HERE and get tickets for you and your whole crew, price 15€/each (kids 8€/each). Its going to be an amazing event! #kelekkamessut#kelekkamessut2019 #rovaniemi


  • -

Sold out

Kaikki Kelekkamessujen esittelypaikat on myyty eli enkuksi SOLD OUT!

Tänä vuonna messuilla on historian paras ja laadukkain kattaus alan tuotteita. Ikävä tosiasia, että paljon hyvää jäi myös ulkopuolelle, kun paikat täyttyivät ennätysajassa. Kaikkiaan messuilla on 170 kpl laadukkaita ja hienoja messuosastoja. Eri näytteilleasettajia on n. 200 kpl. Messukartta löytyy täältä


  • -

Kelekkamessuille uusi logo

Kelekkamessut ovat saaneet uuden logon. Logon on suunnitellut Pieni Mainostoimisto Lasse Katainen. Lasse on entisiä rovaniemeläisiä ja hän on suumnnitellut mm. RoPS:n poronvoimalla logon ja monia, monia muita merkittäviä omailmeisiä luomuksia. Logon voi ladata näiden sivujen mediapankista 


  • -

Kelekkamessut lähestyvät

Kelekkamessut järjestetään 3.-4.11.2018. Messut rakentuvat huimaa vauhtia ja aivan piakkoin voimme ilmoittaa, että kaikki osastot messuille on varattu. Viimeisistä osastoista vielä neuvotellaan, mutta jo nyt voimme sanoa, että tarjolla tulee olemaan laadukkain kattaus kelkkailusta koskaan. Olkaahan kuulolla. Alamme piakkoin lisäilemään tavaraa myös instagramiin ja faceen. Eihän messuihin ole enää aikaa kuin kymmenen viikkoa.


  • 0

Lauantaina kävijäennätys

Kelekkamessujen ensimmäisenä päivänä kirjattiin lauantain kävijäennätys. Messuilla vieraili 11436 kävijää. Luku on n. 800 enemmän kuin vuosi sitten.

Sunnuntaina messut jatkuvat klo 10.00. Sunnuntaina messuilla on perhepäivä mikä sisältää lapsille puuhapaikassa kasvomaalausta, piirtämistä ja satujumppaa. Mukana menossa on useita maskotteja ja taikuri Juha-Matti Ristiharju. 300 ensimmäiselle perheelle on jaossa ylläripussi.


  • 0

Kelkkailua suurella sydämellä

Kemijärveläinen Katariina Junnila (43) ei pelkää vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Moottorikelkkaendurossa kilpaileva hurjapää osaa silti nauttia myös rauhallisemmista ajoreissuista.

-Kisaamisesta huolimatta en ota kelkkailua vakavasti, vaan harrastan rennolla otteella. Tavoitteellista kelkkailusta on tullut vasta viime vuosina, hän tuumii.

Varsinainen vakavoituminen kelkkailussa sai potkua vuoden 2015 Kelekkamessujen jälkimainingeissa.

-Mieheni Harri Junnila ja Simo Kivelä olivat tehneet suuria suunnitelmia pääni menoksi. He houkuttelivat minut osallistumaan Giant Enduroon, joka on yksi Euroopan arvostetuimmista kelkkailun yleiskilpailuista, Junnila muistelee.

Aikaa valmistautumiseen oli kaksi viikkoa. Ja vaikka kilpailupaikallakin Junnilaa vielä hirvitti, niin Giant oli se kipinä, joka sai tulen roihahtamaan.

-Seuraavilta Kelekkamessuilta lähdettiin sitten kotiin kokonaisella kisapaketilla, hän nauraa.

Innostuksen alkulähteet

Kelkkailusta on tullut osa arkea vasta viimeisimpänä vuosina, vaikka Kemijärveltä kotoisin olevalle Junnilalle se on aina ollut osa elämää.

-Kemijärvellä lapsena asuessani jokaisella taloudella oli ainakin yksi moottorikelkka, ja useat ystävänikin kelkkailivat jo siihen aikaan. Vauhdin ja vapauden tunne imaisee lajiin mukaan. Kun lumi pöllyää, maisema vaihtuu ja ajo kokonaisuudessaan kulkee niin että kypärän sisällä nauraa melkein ääneen, Junnila kuvailee.

Tällä hetkellä tärkeintä Junnilalle on kuitenkin kilpaileminen itsessään. Se on tarjonnut kelkkailijalle monia huippuhetkiä, joista suurimpaan osaan liittyy vauhdin ja ajonautinnon tuoma flow-tila. Vauhdin hurmasta huolimatta, on Junnila säästynyt suuremmilta tälleiltä. Yksi raju kaatuminen muistuttaa silti lajin raakuudesta.

-Moottorikelkkailu on lajina rajoja kokeileva, ja on tärkeää, että omia ajotaitoja kehitetään vauhdin mukaan ja pystytään minimoimaan vaaratilanteita.

Täysillä vetäminen ei vie hauskuutta kelkkailusta, vaan harrastamme lajia vakavasti pilke silmäkulmassa, tuumii Katariina Junnila.

Artikkelin yläkuva: Katariina Junnila verestää muistojaan vuoden 2017 Giant-kilpailussa. Kilpailu on sama, josta kilpailuinnostus sai aikoinaan alkunsa. Kuvat Harri Junnila.

Kelkkailu on joukkuelaji

Kilpakelkkailua ei voi harrastaa yksin. Mahtava taustatiimi on mahdollistanut sen, että Junnila  voi keskittyä itse ajamiseen. Myös vanhemmat, oma perhe ja ystävät tsemppaavat aina.

-Kannustusta ja tukea on saanut myös tuntemattomilta sekä kilpailupiireissä että arkielämässä. Se lämmittää sydäntä, Junnila pohtii.

Junnilan mukaan kelkkailu on jokaiselle sopiva harrastus. Mielessä ei tarvitse aina olla vauhti, vaan kelkkaillessa voi myös rentoutua ja pitää hauskaa. Junnila kirjoittaa miehensä kanssa myös kelkkailuaiheista blogia.

-Sen tarkoituksena on tehdä naiskelkkailua näkyvämmäksi. Haluan rohkaista etenkin naisia lajin pariin oman esimerkkini kautta: jos minä pystyn, niin pystytte tekin!

Kirjoittaja Johanna Wiens Lapin AMK:n restonomiopiskelija


  • 0

Alatalot kelkkailevat koko perheen voimin

Kangosjärven kylässä Alatalon perheen talon ovella vierasta tervehtivät häntä heiluen suomenlapinkoirat Moste ja Saltti. Pihan koiratarhassa asustavat perheen huskyt, ja talon nurkkaan nojaa pari motocrossipyörää. Tässä perheessä taidetaan ulkoilla ja harrastaa oikein urakalla.

”Joka päivä on jotain”, naurahtaa perheen äiti Milla. Lapset Inga, 13, ja Iidar, 9, harrastavat sirkusta ja partiota. Inga käy lisäksi ratsastamassa ja kisaamassa este- ja koulukisoissa. Aivan oma lukunsa on perheen isän Janin kalastusharrastus, johon Iidar ottaa innolla osaa kesät talvet. Varsinkin talvisin pojan mielestä on hienoa ajaa kelkalla verkkoja kokemaan ja kevättä kohden paranee.

”Parasta on, kun saa t-paita päällä käydä pilkillä ja ajaa jäällä”.

Äidin ja tyttären yhteinen harrastus ovat huskyt, jotka vaativat paljon harjoitusta aina syksystä alkaen. Koirat treenataan vähintään viidesti viikossa ja talvella joka päivä.

”Lumen tultua aloitamme lyhyemmillä lenkeillä ja kasvatamme matkaa aina 40-50 kilometriin päivässä”, sanoo Milla.

Perhe ajaa kotipihalta tuntureille
Tämän perheen yhteinen juttu ovat kelkkaretket, joille usein otetaan pilkkivälineet mukaan.

”Kelkkailu yhdistää meidän perhettä”, kertovat Milla ja Jani. Kelkkareitti lähtee aivan kotitalon vierestä ja yhdistyy pian useisiin muihin reitteihin, jotka vievät Äkäslompoloon, Leville ja aina Rovaniemelle asti.

Retkillään perhe suuntaa pilkille ja tulistelemaan ja keväisin ajetaan tuntureiden päälle. Ingaa ja Iidaria ei tarvitse maanitella mukaan, ovathan molemmat olleet ensikertaa kelkan kyydissä jo sylivauvoina. Alataloille kelkkailu on luonteva osa elämää.

Lomalle pohjoiseen päin
Alatalon tiimiä ei talvella Kanarialta löydä, vaan perheen lomamatkat suuntautuvat lumisena aikana pohjoiseen päin. Joka kevät he matkustavat Norjan Finnmarkiin viikon kestävälle pilkki- ja kelkkailureissulle. Perinteeksi on muodostunut myös äitienpäiväreissu, joka viime vuosina on tehty Käsivarren alueelle. Lomilta on jäänyt mieleenpainuvia muistoja, sekä auringonpaisteisia että jännittäviä.

”Viime äitienpäivänä sai Pihtsusjärvellä paistatella päivää paitasillaan ja kelkalla ajo oli nautinnollista”, muistelee Milla.

”Ja sitä edeltävänä äitienpäivänä istuttiin piilossa kelkan takana”, Jani jatkaa. Tällöin perhe joutui myrskyyn, jossa kelkat uhkasivat kaatua, eikä perheen nuorimies Iidar pysynyt kyydissä kovassa sivutuulessa. Inga muistaa hurjan myrskyn lisäksi erityisesti upean Haltin huiputuksen kelkkaillen.

Joskus matkassa mukana ovat myös Alatalojen ystävät omine lapsineen.

”Kaikesta muusta jutellaan, muttei politiikasta”, veistelee Jani. Reissuilla myös muistellaan menneitä kelkkailuja ja suunnitellaan tulevia. Retkillä perhe rauhoittuu arjen tohinasta. Alatalot odottavat tulevan talven seikkailuja, joista osa on jo lyöty lukkoon, kun taas toisille lähdetään tilaisuuden tultua.

Teksti Meeri Norrbacka      Kuvat: Joel Salonen ja  Milla Alatalo


  • 0

Perhepäivä sunnuntaina

Sunnuntaina 300 ensimmäiselle perheelle lahjapussi. Lapsille puuhapaikassa ohjattua touhuamista, satujumppaa, piirtämistä ja kasvomaalausta. Edullisemmat liput sunnuntaina. Liput verkkokaupasta edullisemmin www.lapinmessut.fi. Liput ovelta la. 15€/8€, su. 13€/6€.

Taikuri Juha-Matti Ristiharju taikoo messuilla koko päivän ja messumenossa mukana Onni Orava, Irbis-Kissa, Jonne Jääkarhu, Messukettu sekä pikkupöllöt Junnu ja Nuppu.

Jaamme myös 4000 vapaalippua Rovaniemen alakoululaisille.